Medvehagymás fasírt, lila krumplipürével és "spagetti" uborkasalátával
sponsored links
Hétvégére kedvenc fûszeres fasírtomat terveztem elkészíteni. Igen, jó fûszerest, mert többfélét is szoktam készíteni. Ez a klasszikus fasírt receptem, amibe fûszerpaprikát és párolt, illetve sütõben konfitált fokhagymát is teszek, de ez utóbbit helyettesítettem most a tavasz elsõszámú gasztro-hírnökével a medvehagymával. Nem mindig voltam egy fasírt-fan, de egyszer elkészítettem Eckart Witzigmann híres személyzeti fasírtját és onnantól egyre többször készítettem különféle vagdalt változatokat.
Szóval egy hétköznapi fasírt is lehet egy vasárnapi fõfogás. Jó alapanyag, jó elkészítés, hozzáillõ egyszerû köret. A jó fasírt titka a megfelelõen szaftos hús például, lapocka, amely kellõen zsíros is kell legyen. Erre a mangalica tökéletes választás és mindenképp mangalica-, esetleg kacsazsírban kell kisütni. Én néha használok tisztított vajat is, például svéd húsgolyók (köttbullar) esetében, de ez egy másik történet. A sertéshúsból készült vagdaltat minden esetben át kell sütni, de nagyon el kell találni, hogy meddig sütjük, mert hamar kiszárad. Én a 70-75 g-os 2,5 cm vastag, nem túl hideg húspogikat oldalanként pár percig sütöm, majd néhány percre 80 °C-os sütõbe tolom. Így nem marad nyers a közepe és nem ...